Lindeborgs FF

Referat: AIF Barrikaden - Lindeborgs FF

Startelva: Adrian – Markus And, Eklund, Viktor, Ahlgren – Pontus, Shershah – Riky, Mathias E, Kevin – Lamin
Avbytare var:
Felix Bengtsson (ny spelare) som spelade defensiv mittfältare hela andra halvlek.
Yousef som spelade offensiv mittfältare till höger i 10 min under andra halvlek innan han fick skadekänning och tvingades utgå.
Martin som spelade defensiv mittfältare sista kvarten

Matchen startade som en veritabel explosion av både mål och missade målchanser. Redan efter en minut gjorde deras målvakt en lång och misslyckad utrusning och när bollen hamnade hos Kevin uppfattade han omedelbart vad som kunde och borde göras och slog en perfekt hög lobb över kvarvarande motståndare och ner i bortre hörnet.

Bara ett par minuter senare hade Lindeborg två täta chanser varav den senare ledde till att bollen i allra sista stund, från en position bara någon meter från mållinjen, rensades till hörna. I den 9:e min kvitterade man istället genom en välplacerad nick på ett frisparksinlägg. Men inte ville vi vara sämre! den 13:e min nådde Eklund högst (när gör han inte det?:)) på en fint slagen hörna av Ahlgren och nickade säkert in bollen och ledningen var åter vår.

Därefter gick matchen in i ett lite ”lugnare” skede utan allt för klara chanser där Lindeborg hade ett visst spelövertag men vi kunde fått till flera fina lägen om vi bättre utnyttjat att Riky ofta var helt ensam på högerkanten.
I den 32:a min kvitterade Lindeborg på nytt. Efter ett hårt skott i ribbans underkant kunde man enkelt raka in returen.
Precis mot slutet av halvleken hade lagen var sin skaplig chans att ta ledningen som båda missades.

Sedan också Viktor tvingats utgå i paus tvingades vi till en hel del positionsförändringar inom laget, varav jag här bara nämner att Kevin gick ner som vänsterback medan Ahlgren tog Viktors plats som mittback.

Andra halvlek såg lite annorlunda ut än den första. Nu var det vi som mestadels (gick lite i perioder) hade ett visst spelövertag och det var vi som hade de bättre målchanserna. I den 69:e och 74:e min hade vi två riktigt klara möjligheter, varav den senare var klart svårare att missa än att göra mål på när vår spelare kunde springa totalt ensam och ostörd mot målvakten, kunde gått runt honom till vänster eller höger eller skjutit i någondera hörnet men lyckades skjuta utanför.

Vi skulle dock ändå återta ledningen i den 83:e min när Mathias och Lamin kom i en 2 mot 1-situation med samtliga andra spelare alltför långt ifrån för att kunna ingripa. Mathias var bollförare och drog på sig deras spelare. Från sidan såg det först ut som att Mathias väntade alltför länge med att passa Lamin men man borde veta bättre än att ifrågasätta Mathias smidighet och blick för spelet. Nu vände han ut och in på sin bevakare och lurade ut målvakten innan han kunde servera Riky bollen som vid bortre stolpen bara behövde stöta in bollen i det tomma målet istället för att behöva avsluta från längre håll och med en fortfarande aktiv målvakt..

Tyvärr skulle vi inte heller denna gång få behålla ledningen. Bara två minuter senare låg bollen i vårt mål efter en retur på ett försök till rensning. Sedan såg det ut som att vi skulle kunna åka på en i så fall väldigt snopen förlust när Lindeborg tre gånger i samma anfall hade en bra chans att få in bollen men avslutade med ett skott tätt utanför. Slutresultat 3-3 alltså och traditionen med oavgjorda resultat mot Lindeborg fortsatte efter de två 2-2-matcherna i fjolårets seriespel.
Sedan tycker jag att undertecknads klanderfria insats som assisterande domare bör påtalas? (en av de tillsatta dök aldrig upp)

Statistik: Hörnor: 4-7 Avslut på mål: 10-7 Avslut utanför: 6-9